Ubytovací zařízení v Orlických horách : případová studie investičního záměru - Dušková, Lucie; Černý, Pavel; Rončák, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem diplomové práce je sestavení a zhodnocení investičního záměru v oblasti ubytování a stravování. Jedná se ubytovací zařízení typu penzion v tradičním venkovském stylu, který odráží aktuální trendy cestovního ruchu v oblasti udržitelnosti. Zaměřuje se tedy především na venkovskou turistiku, „slow turismu“ a aktivní odpočinek. V rámci penzionu je plánovaná také výstavba restaurace s kavárnou specializující se na českou kuchyni. Projekt se uvažuje vybudovat v turistické oblasti Orlické hory a Podorlicko. Práce se skládá z Lean Canvas modelu a podnikatelského plánu, kde Lean Canvas model slouží jako základní představení projektu a analýza proveditelnosti. Podnikatelský plán pak přináší detailní analýzy s cílem zhodnotit efektivnost projektu. Struktura podnikatelského plánu vychází ze Studie proveditelnosti od Ing. Patrika Siebera (2004). Z finanční analýzy podnikatelského plánu vyplynul záměr, že za předpokladů využívaných v této diplomové práci je investiční plán ekonomicky neefektivní, neboť jeho investice by se nikdy nevrátila a projekt se tedy nedoporučuje realizovat. Navíc jeho realizací by projekt každý den ztrácel na své hodnotě.
Vedoucí práce: Pavel Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses