Genderová diverzita v manažmente v konkrétnej banke - Dunčková, Marianna (2025)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou genderovej diverzity v manažmente v konkrétnej banke v oblasti kariérneho rozvoja a rastu u žien, a bariér v ich kariérnom postupe. Teoretická časť je venovaná rámcu ESG a jeho jednotlivým pilierom, téme diverzity a jej rozdeleniu, a oblasti žien v manažérskych pozíciách. Praktická časť pokrýva analýzu a porovnanie sekundárnych dát týkajúcich sa stavu genderovej diverzity v českých bankách a ich materských spoločnostiach. Následne je prostredníctvom analýzy výsledkov hĺbkových rozhovorov s manažérkami v konkrétnej banke predstavený pohľad na možnosti kariérneho rozvoja u žien a na bariéry kariérneho rastu žien v tejto konkrétnej organizácii. Práca tak prináša ucelený pohľad na stav vybraných oblastí genderovej diverzity na príklade jednej konkrétnej banky.