Genderová diverzita v manažmente v konkrétnej banke - Dunčková, Marianna; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Žáková, Bianka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou genderovej diverzity v manažmente v konkrétnej banke v oblasti kariérneho rozvoja a rastu u žien, a bariér v ich kariérnom postupe. Teoretická časť je venovaná rámcu ESG a jeho jednotlivým pilierom, téme diverzity a jej rozdeleniu, a oblasti žien v manažérskych pozíciách. Praktická časť pokrýva analýzu a porovnanie sekundárnych dát týkajúcich sa stavu genderovej diverzity v českých bankách a ich materských spoločnostiach. Následne je prostredníctvom analýzy výsledkov hĺbkových rozhovorov s manažérkami v konkrétnej banke predstavený pohľad na možnosti kariérneho rozvoja u žien a na bariéry kariérneho rastu žien v tejto konkrétnej organizácii. Práca tak prináša ucelený pohľad na stav vybraných oblastí genderovej diverzity na príklade jednej konkrétnej banky.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses