Efektivní využití influencer marketingu v segmentu fitness suplementů : Rámec pro generaci Z - Dušek, Mikoláš; Lhotáková, Markéta, 1971-; Halík, Jaroslav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na efektivní využití influencer marketingu v segmentu fitness suplementů s důrazem na generaci Z v České republice. Cílem práce je zjistit, jaké charakteristiky influencerů (důvěryhodnost, podobnost, atraktivita, parasociální vztah) nejvíce ovlivňují nákupní chování mladých spotřebitelů a jak lze tyto poznatky využít pro optimalizaci marketingových strategií firem v daném odvětví. Praktická část je založena na kvantitativním výzkumu mezi 327 respondenty generace Z a replikaci zahraniční studie Sokolova & Kefi (2019) v českém prostředí fitness suplementů. Výsledky poskytují doporučení pro efektivní výběr a spolupráci s influencery v rámci marketingu zaměřeného na mladou generaci.
Vedoucí práce: Markéta Lhotáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses