Dopady dohody o volném obchodu mezi Novým Zélandem a ČLR na novozélandské společnosti ve vybraných odvětvích - Leissnerová, Eliška; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním dopady dohody o volném obchodu mezi Novým Zélandem a ČLR na novozélandské společnosti ve vybraných odvětvích zpracování vlny a mléčných výrobků. První kapitola se zaměřuje význam dohod o volném obchodě pro mezinárodní obchod. Dále uvádí na praktických příkladech obecné pozitivní a negativní dopady dohod o volném obchodě. Druhá kapitola se detailněji zaměřuje na vztah Nového Zélandu a ČLR, a zabývá se stěžejním bodem tohoto vztahu, dohodou o volném obchodu mezi Novým Zélandem a ČLR. Třetí kapitola obsahuje komparativní analýzu finančních výsledků za období 2017-2024 novozélandských společností oproti zahraničním společnostem, které s ČLR nemají uzavřenou dohodu o volném obchodu.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses