Udržitelný turismus a rozvoj Hustopečska - Pekárková, Klára; Nencková, Lucie; Rončák, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na udržitelný turismus v mikroregionu Hustopečsko, přičemž hlavním cílem je sestavení profilu návštěvníka této destinace, doplněného o postoje vybraných aktérů. Na základě těchto údajů je možné zhodnotit sektor udržitelného turismu a rozvoj Hustopečska v kontextu rovnováhy tří pilířů udržitelného rozvoje. Výzkum je založen na kombinaci kvantitativní (dotazníkové šetření) a kvalitativní (polostrukturované rozhovory) metody. Hlavní pozornost je věnována mandloňovým stezkám, které se staly klíčovou turistickou atraktivitou dané oblasti. Práce dále zkoumá rovnováhu tří pilířů udržitelného rozvoje v kontextu turismu. Výsledky získané terénním šetřením ukazují, že Hustopečsko má potenciál k dalšímu rozvoji udržitelného turismu, avšak je nezbytné lépe koordinovat zapojení veřejné správy, podnikatelů a místních obyvatel. Práce nabízí konkrétní návrhy, které mohou přispět k dlouhodobě udržitelnému směřování turismu v této oblasti. Výsledky mohou také sloužit jako podklad pro strategické plánování a hlubší pochopení návštěvnického chování v regionu.
Vedoucí práce: Lucie Nencková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: turismus a hospitality management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses