Analýza on-line marketingových komunikací společnosti L´Oréal se zaměřením na sociální sítě s využitím influencerů a návrh na jejich vylepšení. - Žikovská, Daniela; Postler, Milan, 1960-; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou online marketingových komunikací společnosti L´Oréal na příkladu vybraných značek, a to se zaměřením na sociální sítě a influencer marketing. Cílem práce je analyzovat způsob komunikace na sociálních sítích a na základě zjištěných poznatků stanovit doporučení pro zlepšení této formy komunikace. První část práce se zabývá vysvětlením teoretických konceptů online komunikace, představením sociálních sítí a přiblížením tematiky influencer marketingu. V praktické části práce je představena společnost L´Oréal, včetně historie, hodnot a produktového portfolia. Následuje seznámení s aktuálními trendy v influencer marketingu na trhu kosmetických produktů. Na to navazuje vlastní analýza vybraných značek společnosti a výzkum ve formě kvantitativního dotazníkového šetření. V závěru práce jsou představeny konkrétní návrhy a doporučení pro analyzované značky za účelem zlepšení online marketingové komunikace.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses