Vliv greenwashingu na chování spotřebitele - Schillerová, Loreta; Sadílek, Tomáš; Postler, Milan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se věnuje problematice greenwashingu v potravinovém průmyslu a zkoumá, jak spotřebitelé vnímají a interpretují environmentální tvrzení na obalech potravin. Cílem této diplomové práce bylo prozkoumat, jak mileniálové, jako klíčová spotřebitelská skupina, vnímají ekologické aspekty produktů v potravinovém odvětví a jak reagují na environmentální komunikaci ze strany výrobců, zejména v kontextu fenoménu greenwashingu. Teoretická část práce se věnuje konceptu udržitelnosti, environmentální komunikaci a definici greenwashingu v rámci marketingové praxe. Výzkum vychází z kvalitativních dat získaných pomocí individuálních rozhovorů. Zjištění ukazují, že i přes rostoucí zájem o udržitelnost mají spotřebitelé omezenou schopnost rozpoznat manipulativní ekologická sdělení a často podléhají vlivu vizuálních a jazykových prvků marketingu.
Vedoucí práce: Tomáš Sadílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses