Marketingové strategie ve fashion retailu : zaměření na udržitelnost a fast fashion - Šrámová, Jitka; Průša, Přemysl, 1980-; Postler, Milan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá marketingovými strategiemi ve fashion retailu se zaměřením na udržitelnost a segment fast fashion. Cílem je identifikovat rozdíly v marketingových strategiích luxusní, rychlé a udržitelné módy se zaměřením na udržitelné přístupy a zjistit postoje spotřebitelů, vnímání značek a nákupní chování v kontextu udržitelnosti. Součástí práce jsou případové studie značky Chanel, Zara a Patagonia, dále kvantitativní dotazníkové šetření a kvalitativní hloubkové rozhovory mezi mladými spotřebiteli v ČR. Výsledkem je návrh optimální udržitelné marketingové strategie pro fast fashion segment, která lépe reflektuje principy udržitelnosti a měnící se preference spotřebitelů.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses