Kulturně podmíněné spotřebitelské chování Vietnamců a Čechů - Chadrabová, Elen (2025)
Tato diplomová práce porovnává spotřebitelské chování Čechů a Vietnamců žijících v ČR v oblasti péče o pleť. Teoretická část se zaměřuje na klíčové faktory ovlivňující spotřební chování, kulturní rozdíly, generační specifika, popis kosmetického trhu a jeho aktuální trendy. Praktická část kombinuje kvantitativní dotazníkové šetření a kvalitativní rozhovor s odbornicí z praxe. Na základě těchto dat byly zjištěny rozdíly ve vnímání značky, původu produktů, vlivu doporučení i nákupních zvyklostech.