Kulturně podmíněné spotřebitelské chování Vietnamců a Čechů - Chadrabová, Elen; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce porovnává spotřebitelské chování Čechů a Vietnamců žijících v ČR v oblasti péče o pleť. Teoretická část se zaměřuje na klíčové faktory ovlivňující spotřební chování, kulturní rozdíly, generační specifika, popis kosmetického trhu a jeho aktuální trendy. Praktická část kombinuje kvantitativní dotazníkové šetření a kvalitativní rozhovor s odbornicí z praxe. Na základě těchto dat byly zjištěny rozdíly ve vnímání značky, původu produktů, vlivu doporučení i nákupních zvyklostech.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses