Srovnávací analýza právních úprav v oblasti ubytovacích služeb : Bělorusko a Česká republika - Pilipchuk, Valery (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním právních úprav v oblasti ubytovacích služeb mezi Českou republikou a Běloruskem. Práce analyzuje klíčové oblasti regulace – hygienické normy, ochranu spotřebitelů, podmínky podnikání, daňovou a finanční regulaci a pracovní právo. Na základě komparativní analýzy identifikuje rozdíly a podobnosti mezi oběma právními systémy a hodnotí jejich dopad na kvalitu a bezpečnost služeb. Cílem je formulovat doporučení pro zlepšení právního prostředí v oblasti ubytovacích služeb s ohledem na efektivní řízení a podporu cestovního ruchu.