Srovnávací analýza právních úprav v oblasti ubytovacích služeb : Bělorusko a Česká republika - Pilipchuk, Valery; Levý, Jan; Andreisová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním právních úprav v oblasti ubytovacích služeb mezi Českou republikou a Běloruskem. Práce analyzuje klíčové oblasti regulace – hygienické normy, ochranu spotřebitelů, podmínky podnikání, daňovou a finanční regulaci a pracovní právo. Na základě komparativní analýzy identifikuje rozdíly a podobnosti mezi oběma právními systémy a hodnotí jejich dopad na kvalitu a bezpečnost služeb. Cílem je formulovat doporučení pro zlepšení právního prostředí v oblasti ubytovacích služeb s ohledem na efektivní řízení a podporu cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses