Komparace právní úpravy podnikání v oblasti gastronomie v Česku a v Rusku - Ageeva, Kira (2025)
Ekonomický rozvoj země je závislý na tom, jak efektivně podnikatelská sféra funguje. Právní úprava podnikání je v každém státu jiná. Může usnadňovat nebo naopak komplikovat proces založení podniku. Cílem práce je zhodnotit efektivitu právních opatření regulujících zakládání a provozování restaurací v obou zemích, zjistit odlišností a podobností právních úprav v ČR a RF, a navrhnout doporučení ke zlepšení právního rámce v oblasti podnikání v gastronomii.