Srovnání právní úpravy společnosti s ručením omezeným podle českého a ukrajinského práva - Rymarchuk, Rostyslav; Patočka, Radim; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na srovnání právní úpravy společnosti s ručením omezeným v České republice a na Ukrajině. Cílem je zjistit, jaké jsou mezi těmito dvěma právními formami rozdíly, zejména pokud jde o vznik společnosti, její vnitřní strukturu, fungování orgánů a rozdělování zisku. Práce využívá komparativní a analytickou metodu. První kapitola se věnuje pojmu právnické osoby a jejich dělení v obou zemích, se zvláštním důrazem na obchodní korporace. Druhá kapitola porovnává právní úpravu společnosti s ručením omezeným v České republice a na Ukrajině, přičemž český právní rámec slouží jako základ pro srovnání. Třetí kapitola nabízí doporučení de lege ferenda pro obě země a přináší přehled vývoje počtu těchto společností v posledních letech. Práce poskytuje pohled na fungování této právní formy ve dvou různých právních systémech.
Vedoucí práce: Radim Patočka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses