Podnikatelský záměr : Nové fitness centrum v Písku - Zobalová, Kateřina (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu pro otevření inovativního fitness centra zaměřeného na reformer pilates v Písku. Projekt si klade za cíl nabídnout moderní a zároveň funkční alternativu ke konvenčním formám skupinového cvičení. Práce se věnuje analýze lokálního trhu, konkurenčního prostředí a preferencí cílové skupiny, přičemž zohledňuje současné trendy v oblasti zdravého životního stylu. Dále jsou rozpracovány klíčové provozní aspekty včetně volby právní formy podnikání, způsobu financování a výběru prostor. Součástí je také marketingová a cenová strategie, návrh komunikačních kanálů a podrobný finanční plán se třemi scénáři vývoje. Práce slouží jako ucelený návrh podnikatelského záměru v oblasti služeb zaměřených na pohyb a zdraví. Cílem práce je posoudit proveditelnost podnikatelského záměru a jeho potenciál uspět na lokálním trhu.