Právní regulace reklamy se zaměřením na srovnávací reklamu - Mikeska, Ondřej; Votava, Tomáš; Boháček, Martin, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá právní regulací reklamy, přičemž zvláštní důraz klade na specifickou oblast srovnávací reklamy. V první části analyzuje právní rámec této formy propagace v kontextu nekalé soutěže, evropské legislativy a podmínek přípustnosti podle českého právního řádu. Druhá část se věnuje eticko-právním omezením reklamy ve vybraných oblastech, jako jsou alkohol, hazard či tabákové výrobky. Dále představuje roli samoregulačních orgánů a konkrétní příklady z praxe. Závěrečná část shrnuje výsledky dotazníkového šetření zaměřeného na vnímání kontroverzních prvků v reklamě ze strany spotřebitelů.
Vedoucí práce: Tomáš Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses