Návrh online marketingové strategie vybrané cestovní kanceláře - Hrňová, Barbora (2025)
Tato diplomová práce se zabývá online marketingovou strategií vybrané cestovní kanceláře se zaměřením na cílovou skupinu generace Z. Cílem je zhodnotit současný stav marketingové strategie CK Mundo a formulovat návrhy na její zlepšení s ohledem na preference generace Z. Práce se opírá o teoretická východiska marketingu, zejména online marketingu a zeleného marketingu v kontextu udržitelnosti, a dále o poznatky týkající se nákupního chování generace Z. Na základě literární rešerše doplněné o online dotazníkové šetření, situační a marketingové analýzy a strukturovaného rozhovoru s majitelem CK Mundo je sestavena SWOT analýza. Z ní následně vychází návrh konkrétních doporučení pro zefektivnění online marketingové strategie, se zaměřením na komunikaci na sociálních sítích, spolupráci s influencery, obsahový marketing a zapojení prvků co-designu. Výsledkem je návrh komunikačního plánu včetně aktivit, doporučených kanálů, časového harmonogramu a metrik pro vyhodnocení efektivity.