Návrh online marketingové strategie vybrané cestovní kanceláře - Hrňová, Barbora; Petrů, Zdenka, 1953-; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá online marketingovou strategií vybrané cestovní kanceláře se zaměřením na cílovou skupinu generace Z. Cílem je zhodnotit současný stav marketingové strategie CK Mundo a formulovat návrhy na její zlepšení s ohledem na preference generace Z. Práce se opírá o teoretická východiska marketingu, zejména online marketingu a zeleného marketingu v kontextu udržitelnosti, a dále o poznatky týkající se nákupního chování generace Z. Na základě literární rešerše doplněné o online dotazníkové šetření, situační a marketingové analýzy a strukturovaného rozhovoru s majitelem CK Mundo je sestavena SWOT analýza. Z ní následně vychází návrh konkrétních doporučení pro zefektivnění online marketingové strategie, se zaměřením na komunikaci na sociálních sítích, spolupráci s influencery, obsahový marketing a zapojení prvků co-designu. Výsledkem je návrh komunikačního plánu včetně aktivit, doporučených kanálů, časového harmonogramu a metrik pro vyhodnocení efektivity.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses