Environmentální pilíř udržitelnosti na Prague Coffee Festivalu - Urbánková, Pavlína (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na environmentální pilíř udržitelného rozvoje na eventu Prague Coffee Festival. Hlavním cílem této bakalářské práce je zjistit uplatňování prvků a aktivit spadajících do environmentálního pilíře udržitelného rozvoje při pořádání a v průběhu eventu Prague Coffee Festival. Prvním dílčím cílem je zjistit postoj organizátorů festivalu k environmentální udržitelnosti a konkrétní opatření, která v této oblasti realizují. Druhým dílčím cílem je zhodnotit postoj návštěvníků k jednotlivým opatřením implementovaným v rámci festivalu. V prvních třech kapitolách práce je provedena rešerše odborné literatury a internetových zdrojů, jsou vymezeny pojmy udržitelnost, udržitelný rozvoj, udržitelný event včetně jeho klíčových oblastí a výzvy při implementaci ekologických opatření. Na základě rešerše byla zvolena metodika pro další výzkum, zhotoveno dotazníkové šetření, které zkoumalo postoje návštěvníků festivalu k aplikovaným opatřením a vypracovány otázky pro osobní rozhovor s organizačním týmem festivalu. Poslední kapitola práce se zabývá analýzou výsledků dotazníkového šetření a evaluací zjištěných informací. Součástí poslední kapitoly je také návrh doporučení. V závěru práce jsou shrnuty dosažené poznatky a nastíněny možné směry dalšího výzkumu.