Politika a strategie České jezdecké federace : Pohled klíčových stakeholderů - Hejhalová, Barbora (2025)
Tato diplomová práce se zabývá strategickým řízením a zapojením stakeholderů v České jezdecké federaci (ČJF). Cílem je zhodnotit, zda současná strategie a rozhodovací procesy odpovídají potřebám různorodých skupin členů. Výzkum kombinuje obsahovou analýzu zápisů z jednání, dotazníkové šetření a nestrukturované rozhovory. Výsledky poukazují na nedostatky v komunikaci, transparentnosti a regionální spravedlnosti. Závěrem jsou formulována doporučení pro zlepšení participace, posílení důvěry a efektivnější strategické řízení federace. Práce přispívá k diskuzi o správě sportovních organizací v českém prostředí.