Návrh strategie vstupu české firmy LUNACUP s.r.o. na vybraný zahraniční trh - Vodičková, Michaela (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem strategie vstupu české společnosti LUNACUP s.r.o., specializující se na prodej menstruačních pomůcek pro ženy, na vybraný zahraniční trh. Cílem práce je identifikovat nejvhodnější trh pro expanzi a navrhnout nejefektivnější strategii vstupu s ohledem na charakteristiky společnosti a podmínky cílového trhu. V rámci analýzy jsou využity metody jako SWOT a PESTLE analýzy či model skóringový a VRIO. Na základě výsledků hodnocení byl za nejvhodnější trh vybrán německý trh. Práce dále navrhuje konkrétní formu vstupu, cílového zákazníka, marketingovou a cenovou strategii a zohledňuje možná rizika i jejich řešení.