Catering v letecké dopravě - Vuong Thanh, Vinh; Lukášová, Renata; Scholz, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou leteckého cateringu jako významné součásti zákaznické zkušenosti a marketingové diferenciace leteckých společností. Cílem práce je analyzovat rozdíly v poskytování cateringových služeb v ekonomické, business a první třídě, identifikovat hlavní provozní a marketingové faktory ovlivňující kvalitu stravování a posoudit vliv inovací a udržitelných přístupů na vnímání služeb cestujícími. Metodika práce kombinuje sekundární výzkum odborné literatury, odvětvových zpráv a statistik s kvalitativní případovou studií společnosti Alpha Flight a.s., která byla realizována prostřednictvím osobního řízeného rozhovoru s provozním manažerem podniku. Studie přináší detailní vhled do organizačních procesů, logistiky, hygienických standardů a finančních aspektů leteckého cateringu v prostředí českého trhu. Výsledky práce potvrzují, že catering v letecké dopravě je multidimenzionální oblastí propojující provozní efektivitu, strategický marketing a ekologickou udržitelnost. V závěru jsou shrnuta zjištění, která práce přinesla, a diskutovány další možné směry výzkumu zaměřené na environmentální a finanční dopady leteckého cateringu a jejich potenciál pro posílení konkurenceschopnosti poskytovatelů služeb.
Vedoucí práce: Renata Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses