Metódy prognózovania výsledkov obchodného tímu vo vybranej organizácii - Dzurík, Daniel; Váchová, Lucie; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cieľom tejto práce je identifikovať najvhodnejšiu metódu prognózovania výsledkov obchodného tímu vo vybranej organizácii. Práca porovnáva tri hlavné metódy prognózovania, a to kĺzavý priemer, vážený kĺzavý priemer a exponenciálne vyrovnávanie na základe historických dát obchodníkov z obdobia jedného roku. Okrem presnosti sa hodnotia aj ďalšie faktory, ako flexibilita, nákladová efektívnosť a jednoduchosť interpretácie. Výsledky analýzy poskytnú konkrétne odporúčania pre výber najvhodnejšej metódy na základe zvolených faktorov, čo zlepší predikčné procesy a optimalizuje obchodné ciele. Praktickým prínosom práce je výber najvhodnejšej metódy prognózovania, ktorá reflektuje potreby organizácie, pričom teoretický prínos spočíva najmä v porovnaní aplikovaných metód prognózovania.
Vedoucí práce: Lucie Váchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses