Podpora a sledování pohybové aktivity v rámci mobilní aplikace pro podporu duševního zdraví - Pfeiffer, Jan; Doležel, Michal; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací rozšíření aplikace MindApp o nové funkcionality pro sledování pohybové aktivity s integrací nositelné elektroniky, konkrétně zařízení Fitbit Charge 4. Práce zahrnuje rešerši aktuálních trendů v oblasti sledování pohybu a mindfulness, analýzu existujících řešení na trhu, specifikaci požadavků a návrh architektury rozšíření aplikace. Součástí je také implementace nových funkcí, integrace s Fitbit Web API a systémové i uživatelské testování, včetně ověření použitelnosti pomocí dotazníku CSUQ. Výsledky testování potvrzují vysokou úroveň použitelnosti a spokojenosti uživatelů. Práce dále diskutuje omezení související s kompatibilitou platformy iOS a limity sdílení dat s Fitbit. Výsledné řešení přináší uživatelům komplexnější přehled o jejich aktivitě a může sloužit jako základ pro další rozvoj v oblasti digitálního zdraví.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses