Realizácia prototypu aplikácie pre sledovanie a porovnávanie verzií zákazníckej cesty - Štefaňák, Michal; Stanovská, Iva; Sabadoš, Radoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práca sa zameriava na návrh a implementáciu webovej aplikácie pre tvorbu a správu máp zákazníckych ciest. Cieľom riešenia je rozšíriť možnosti existujúcich nástrojov, ktoré spravidla pracujú len so statickými mapami, o funkcionality umožňujúce tvorbu viacerých verzií mapy, ich porovnávanie a prepojenie s rôznymi externými dátovými zdrojmi. Vývoj aplikácie prebiehal metodikou User-Centered Design a Lean Startup, pričom v každej iterácii bol výstup konzultovaný s odborníkom z praxe. Dokumentácia vývoja sa opierala o Metodiku pre malé softvérové projekty (MMSP). V úvodnej fáze bol realizovaný prieskum existujúcich riešení, zameraný na schopnosť vytvárať verzie mapy zákazníckej cesty, porovnávania verzií a získavania dát z externých zdrojov. Na základe výstupov z analýzy a konzultácií s odborníkmi boli následne definované požiadavky na cieľové riešenie. Po vytvorení prototypu vo forme wireframe nasledovala implementácia aplikácie pomocou technológií TypeScript a React. Výsledná aplikácia DeltaJourney umožňuje používateľom vizualizovať zákaznícku cestu, spravovať jej verzie, zbierať dáta cez formuláre a prepájať ich so zdrojmi ako Google Analytics. Finálna verzia bola overená formou používateľského testovania s cieľovou skupinou, pričom spätná väzba bola spracovaná prostredníctvom štandardizovaného dotazníka. Aplikácia tak predstavuje životaschopný prototyp vhodný na ďalší vývoj a nasadenie do praxe.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses