Tvorba brandu pro divadlo na ledě včetně vizuální identity brandu - Buliienko, Sofiia; Gburíková, Alžbeta; Stiebitz, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou brandu divadla na ledě. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmu brand a jeho jednotlivých součástí, představuje nástroje vhodné pro tvorbu značky, popisuje prvky vizuální a verbální identity a seznamuje s kvalitativní metodou hloubkových rozhovorů. Praktická část se soustředí na definování cílové skupiny a představení konceptu divadla na ledě. Veškeré složky brandu definované v této části vycházejí z hloubkových rozhovorů s cílovou skupinou, analýzy konkurence a vlastního vnímání značky autorkou práce, které se opírá o metodiku tvorby brandu podle Pastiera. Po definování cílové skupiny následuje analýza konkurence a hloubkové rozhovory, z nichž vyplynula důležitá zjištění pro další postup práce. Značce byl následně přiřazen archetyp s ohledem na archetypy konkurence. Následně byla provedena SWOT analýza, která byla dále rozpracována do IE matice za účelem určení klíčových faktorů ovlivňujících značku. Na základě analýzy konkurence, dvou kol hloubkových rozhovorů a vnímání značky zakladatelkou byl ze tří názvů, sedmi sloganů a tří moodboardů vybrán jeden název, jeden slogan a moodboard. Pomocí vybraného moodboardu byly vytvořeny první verze logotypů, které byly konzultovány s grafičkami Bc. Annou Hábovou a Bc. Magdalenou Hemerkovou a následně upraveny. Dvě finální varianty byly testovány na cílové skupině a byla vybrána jedna z nich, která se stala základem pro celou vizuální identitu. Výsledkem práce je značka divadla na ledě, která má svůj název, slogan a hlavní prvky brandu, jako jsou mise, vize, cíl, image, tone of voice, positioning, archetyp a také verbální a vizuální identitu. V závěru práce jsou shrnuta klíčová zjištění a formulována doporučení pro další rozvoj značky.
Vedoucí práce: Alžbeta Gburíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses