Analýza a návrh restrukturalizace procesu inovačního týdne - Fales, Matyáš (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá organizací Inovačního týdne na Fakultě informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze. Cílem práce je zhodnotit stávající stav této iniciativy, identifikovat její slabá místa a navrhnout opatření pro zvýšení její efektivity, atraktivity a přínosu pro studenty. Práce kombinuje kvalitativní a kvantitativní výzkumné metody – polostrukturované rozhovory s organizátory a dotazníkové šetření mezi studenty – a dále využívá principy procesního řízení k analýze a modelování současného organizačního postupu. Na základě získaných dat jsou formulovány konkrétní návrhy na zlepšení v oblastech motivace studentů, zpětné vazby, komunikace a atraktivity programu. Součástí návrhové části je také koncept digitální aplikace, která by mohla sloužit jako aplikační podpora pro přehlednější komunikaci, registrace a evaluaci celého programu. Výsledky práce mohou sloužit jako podklad pro další rozvoj a optimalizaci Inovačního týdne v rámci fakulty.