Vliv post-covidových trendů na podnikatele v cestovním ruchu - Procházková, Klára (2025)
Práce se zabývá vlivem post-covidových trendů na podnikatele v cestovním ruchu se zaměřením na hlavní město Prahu. Cílem bylo zjistit, jak podnikatelé tyto nové trendy vnímají, jaký mají dopad na jejich praxi a jak se tyto trendy projevují v realitě oproti predikcím z doby pandemie COVID-19. Teoretická část vychází z literární rešerše globálních i českých trendů, výzkumná část využívá kvalitativní výzkum formou case-study založené na polostrukturovaných rozhovorech se šesti podnikateli v Praze. Výsledky ukázaly, že některé trendy, například preference menších skupin či převaha domácího turismu, nejsou v současnosti tak výrazné, zatímco digitalizace a vyšší nároky na kvalitu služeb se potvrdily jako dlouhodobé. Práce přináší doporučení pro praxi podnikatelů a rozšiřuje poznání o aktuálním vývoji trendů v cestovním ruchu v českém prostředí.