Využívání umělé inteligence v učitelské praxi - Novotná, Romana (2025)
Tato diplomová práce se zabývá tím, jak učitelé středních škol vnímají využívání umělé inteligence (AI) ve své pedagogické praxi. Zaměřuje se na přínosy, rizika, dopad na pracovní zátěž a dostupnost podpory a školení. Výzkum byl realizován s využitím dotazníkového šetření. AI je nejčastěji využívána při přípravě výuky a tvorbě materiálů. Učitelé oceňují zejména úsporu času a inspiraci, zároveň však vnímají obavy z nepřesných výstupů a nedostatku podpory. Práce nabízí doporučení pro smysluplnou integraci AI do školní praxe.