Využívání umělé inteligence v učitelské praxi - Novotná, Romana; Váchová, Lucie; Míková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zabývá tím, jak učitelé středních škol vnímají využívání umělé inteligence (AI) ve své pedagogické praxi. Zaměřuje se na přínosy, rizika, dopad na pracovní zátěž a dostupnost podpory a školení. Výzkum byl realizován s využitím dotazníkového šetření. AI je nejčastěji využívána při přípravě výuky a tvorbě materiálů. Učitelé oceňují zejména úsporu času a inspiraci, zároveň však vnímají obavy z nepřesných výstupů a nedostatku podpory. Práce nabízí doporučení pro smysluplnou integraci AI do školní praxe.
Vedoucí práce: Lucie Váchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses