Product placement v hudebních videoklipech : brand recall - Honová, Michaela; Bažantová, Simona; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu efektivnosti product place-mentu v hudebních videoklipech z hlediska zapamatování značky. Cí-lem výzkumu bylo ověřit, zda míru vybavení značky ovlivňuje záliba v hudebním žánru, propojení značky s interpretem, přítomnost příběho-vé linie a věk respondenta. Výzkum byl realizován formou kvantitativ-ního dotazníkového šetření, kterého se zúčastnili respondenti po zhlédnutí videoklipů z různých žánrů. Data byla vyhodnocena pomocí kontingenčních tabulek a chí-kvadrát testu. Výsledky ukázaly, že nejvý-razněji se na zapamatování podílelo propojení značky s interpretem a mladší věk respondentů. Záliba v žánru měla vliv pouze v některých případech, přítomnost příběhu se projevila rozdílně podle žánru a situ-ace. Práce přináší praktická doporučení pro strategické využití značek v audiovizuálním obsahu.
Vedoucí práce: Simona Bažantová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses