Financování sportu v ČR - Mixan, Radek; Votava, Libor; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou veřejného financování sportu v České republice v evropském kontextu. Cílem práce je porovnat přístupy k financování sportu v Česku a ve vybraných evropských zemích (Německo, Rakousko, Slovensko, Švédsko, Estonsko, Maďarsko) a na základě komparativní analýzy identifikovat silné a slabé stránky českého systému. Práce se zaměřuje na nástroje financování, institucionální rámce a strukturu veřejné podpory. V analytické části jsou využita kvantitativní data, která byla podrobena korelační analýze pomocí Spearmanova koeficientu. Výsledky naznačují, že míra veřejné podpory sportu v ČR je spíše průměrná. Diplomová práce přináší návrhy na zlepšení systému veřejné podpory sportu, a to zejména v oblastech strategického plánování, transparentnosti a podpoře sportu pro všechny.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses