Sémiotické a kulturní sabotáže jako forma antikonzumního jednání - Hubařová, Martina; Šimůnek, Michal, 1976-; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Hlavním tématem této práce je využívání culture jammingu (kulturních sabotáží) v oblasti antikonzumní rétoriky skupiny Adbusters Media Foundation. Cílem, který práce sleduje, je zjistit, jakým způsobem skupina Adbusters Media Foundation vyu-žívá kulturních sabotáží v rámci boje proti konzumerismu a ukázat, zda podle myš-lenek antikonzumerismu, které skupina propaguje, také ona sama (a její členové) funguje. K dosažení první části cíle je využito sémiotické analýzy dle Rolanda Barthe-se. Provedena je analýza 5 komunikátů skupiny Adbusters Media Foundation na úrovni denotace, konotace a mýtu. Druhá část cíle je naplněna srovnáním myšlenek prezentovaných skupinou Adbusters Media Foundation s působením této skupiny. Zjištěním práce je, že sdělení skupiny jsou velmi promyšlená a s mnoha skrytými významy. Zároveň však také bylo zjištěno, že se skupina dle toho, co hlásá, sama bez-výhradně nechová.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses