Efektivní uspořádání výrobních a logistických procesů prostřednictvím lean přístupu - Chlumský, Petr (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci výrobních a logistických procesů ve vybraném podniku automobilového průmyslu pomocí technik lean managementu. Cílem je analyzovat stávající procesy, identifikovat plýtvání a navrhnout zlepšení s využitím metod jako 3M, VSM, 5S, špagetový diagram a TPM. Na konkrétní montážní lince společnosti X byly implementovány návrhy, které vedly ke zvýšení efektivity, zkrácení procesního času a snížení nákladů. Výsledky potvrzují přínos lean přístupů pro zvýšení výkonnosti a konkurenceschopnosti podniku. Práce dále upozorňuje na limity implementace a doporučuje další rozvoj lean metod v praxi.