Efektivní uspořádání výrobních a logistických procesů prostřednictvím lean přístupu - Chlumský, Petr; Vašíčková, Veronika; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci výrobních a logistických procesů ve vybraném podniku automobilového průmyslu pomocí technik lean managementu. Cílem je analyzovat stávající procesy, identifikovat plýtvání a navrhnout zlepšení s využitím metod jako 3M, VSM, 5S, špagetový diagram a TPM. Na konkrétní montážní lince společnosti X byly implementovány návrhy, které vedly ke zvýšení efektivity, zkrácení procesního času a snížení nákladů. Výsledky potvrzují přínos lean přístupů pro zvýšení výkonnosti a konkurenceschopnosti podniku. Práce dále upozorňuje na limity implementace a doporučuje další rozvoj lean metod v praxi.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses