Vliv femwashingu na reakce spotřebitelů - Seidemann, Karolína; Gunina, Daria; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce zkoumá vliv femwashingu na reakce spotřebitelů. Na základě literární rešerše byl navržen nový konceptuální model zohledňující mediující efekt vnímané autenticity a spotřebitelských atribucí. Výzkumu se zúčastnilo 179 respondentek z generace Y žijících v USA. Pomocí kvantitativní-ho experimentu bylo zjištěno, že femwashing má negativní vliv na postoj k reklamě, reaktanci, vnímanou hodnotu produktu a důvěru ve značku. Vztahy mezi proměnnými jsou částečně nebo zcela mediovány vnímanou autenticitou femvertisingu a spotřebitelskými atribucemi. Výsledky rozšiřují dosavadní poznatky o femwashingu a ukazují jeho potenciálně negativní dopady na vnímání reklamy a značky. Tato zjištění mohou být užitečná při tvorbě genderově orientované marketingové komunikace a zároveň otevírají prostor pro další výzkum.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses