Vliv vnímané personalizace reklamy na hodnotu značky - Hanulík, Ondřej; Gunina, Daria; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem vnímané personalizace rekla-my na hodnotu značky a zkoumá, do jaké míry tento vztah ovlivňují obavy o soukromí. Výzkum vychází z validovaných nástrojů použitých v předchozích studiích a dále rozšiřuje dosavadní empirické poznatky v oblasti digitálního marketingu a reklamy. Pomocí kvantitativního výzkumu byl na základě online dotazníkového šetření získán vzorek 136 respondentů, na němž bylo testováno dvanáct hypotéz zaměře-ných na přímé i mediované vztahy mezi proměnnými. Výsledky byly otestovány prostřednictvím softwaru Jamovi s využitím GLM mediač-ního modelu a prokázaly, že vnímaná personalizace má pozitivní vliv na všechny tři složky hodnoty značky. Vyšší míra personalizace byla spojena s výraznějšími obavami o soukromí, které následně negativně ovlivnily vnímanou kvalitu značky.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses