Vizuální pozornost spotřebitele : vliv vizuální přitažlivosti prvků na obalu produktu - Šrůtová, Tereza (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vizuální pozorností spotřebitele, kon krétně na ocenění na etiketách vín, na vizuální pozornost a preferenci spotřebitelů při výběru vína. Cílem práce bylo ověřit, zda vizuální vlastnosti etikety a její ocenění ovlivňují spotřebitelské rozhodnutí i v rámci informativní stránky etikety, jako je název vína, nebo druh vína. Výzkum byl kombinací eye-trackingového měření s dotazníko vým šetřením. Ve výzkumu byly testovány dvě hypotézy, které úzce souvisely s cílem práce. Výsledky ukázaly, že vizuální pozornost zamě řená na ocenění dominuje nad informační částí.