Vizuální pozornost spotřebitele : vliv vizuální přitažlivosti prvků na obalu produktu - Šrůtová, Tereza; Bažantová, Simona; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vizuální pozorností spotřebitele, kon krétně na ocenění na etiketách vín, na vizuální pozornost a preferenci spotřebitelů při výběru vína. Cílem práce bylo ověřit, zda vizuální vlastnosti etikety a její ocenění ovlivňují spotřebitelské rozhodnutí i v rámci informativní stránky etikety, jako je název vína, nebo druh vína. Výzkum byl kombinací eye-trackingového měření s dotazníko vým šetřením. Ve výzkumu byly testovány dvě hypotézy, které úzce souvisely s cílem práce. Výsledky ukázaly, že vizuální pozornost zamě řená na ocenění dominuje nad informační částí.
Vedoucí práce: Simona Bažantová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses