Gastronomie v síti : Vizuální pozornost a atraktivita obsahu na Instagramu - Syrová, Ilona; Pospíšil, Jan, 1983-; Vinš, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením sociálních sítí v prostředí gastronomických podniků, konkrétně na platformě Instagram. Cílem práce bylo zjistit, zda má délka vizu-ální fixace na různé typy příspěvků vliv na záměr spotřebitele navštívit daný podnik a vnímanou atraktivitu obsahu. V rámci výzkumu byl realizován experiment eye-tracking a následné dotazníkové šetření s využitím Likertovy škály. Data byla analyzo-vána pomocí statistického softwaru Jamovi. Výsledky ukázaly, že mezi délkou fixace na příspěvky, vnímanou atraktivitou a záměrem návštěvy restaurace nebyl prokázán sta-tisticky významný vztah. Práce přináší poznatky v oblasti vizuálního marketingu a mů-že být přínosná pro marketingové strategie podniků v oblasti pohostinství.
Vedoucí práce: Jan Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses