Vliv vizuálních témat na vizuální pozornost uživatelů sociální sítě Instagram - Trávníčková, Barbora; Novák, Michal; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem vizuálních témat na vizuální pozornost uživatelů sociální sítě Instagram. Cílem práce bylo ověřit, jak různé typy vizuálních podnětů ovlivňují délku vizuální fixace a zda existuje vztah mezi vizuální pozorností a subjektivním hodnocením atraktivity. Výzkum vycházel z teoretického rámce FCB matice a proběhl formou laboratorního eye-trackingového experimentu doplněného subjektivním hodnocením atraktivity. Výsledky ukázaly, že vizuální témata ovlivňují míru pozornosti, přičemž „zákazník“ přitahuje největší fixaci. Nebyl však potvrzen statisticky významný vztah mezi objektivní pozorností a subjektivním hodnocením atraktivity. Práce tak přispívá k hlubšímu porozumění vizuální komunikaci značek na sociálních sítích.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses