Využití nástrojů designu služeb pro FM VŠE - Kudrhaltová, Nikola (2025)
Diplomová práce se zabývá aplikací metod a nástrojů designu služeb v prostředí Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické. Cílem práce je zhodnotit současné postupy a navrhnout využití vhodných nástrojů, které by vedení FM umožnily efektivněji pracovat s cílovými skupinami. Na základě literární rešerše byla zvolena metoda mapa cesty zákazníka, přičemž výzkum se soustředí na proces přijímacího řízení. Empirická část výzkumu kombinuje kvalitativní a kvantitativní přístup ke sběru dat. Kvalitativní část zahrnuje polostrukturované rozhovory realizované se studenty prvních ročníků a se zástupcem fakulty, který zastává funkci PR manažera a tiskového mluvčího. Kvantitativní data byla získána prostřednictvím dotazníkového šetření mezi účastníky dne otevřených dveří na FM VŠE. Výstupem práce je vizuálně zpracovaná mapa cesty studenta, která identifikuje klíčové kontaktní body, hodnotí zákaznickou zkušenost a navrhuje doporučení ke zlepšení efektivity a srozumitelnosti přijímacího řízení.