Nositelné technologie, spotřební praktiky a management každodenního života - Nukeyeva, Aisha; Šimůnek, Michal, 1976-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv nositelných technologií, konkrétně sluchátek, na každodenní život a duševní pohodu uživatelů. Zaměřuje se na to, jak sluchátka umožňují vytvářet osobní zvukový prostor, regulovat pozornost a emoce. Teoretická část vychází z konceptů technologií self-care, afektivní regulace a každodenních kulturních praktik. Výzkum využívá kvalitativní metodu polostrukturovaných rozhovorů s šesti mladými respondenty, kteří sluchátka používají v různých kontextech. Výsledky ukazují, že sluchátka nejsou vnímána pouze jako prostředek k poslechu hudby, ale také jako nástroj pro řízení soustředění, rytmu dne a emoční rovnováhy.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses