Dopad covid pandemie na výsledky testování insolvence - Štejdýřová, Růžena (2025)
Tato bakalářská práce řeší vliv pandemie na výsledky testování insol-vence zemědělských podniků. Cílem práce je zjistit, zda se během Co-vidu změnila finanční situace firem a zda se tento jev projevil i v testech insolvence. Pro dosažení cíle bylo využito kvantitativního vý-zkumu, konkrétně analýzy dat z účetní databáze. Pro zpracování dat byla aplikována deskriptivní statistika v kombinaci s párovým t-testem a analýzou rozptylu (ANOVA). Analyzován byl rozvahový test a test pla-tební schopnosti. Výsledky statistických metod potvrdily, že pandemie měla vliv na výsledky testování insolvence, zejména u malých a střed-ních podniků.