Dopad covid pandemie na výsledky testování insolvence - Štejdýřová, Růžena; Kozáková, Petra; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce řeší vliv pandemie na výsledky testování insol-vence zemědělských podniků. Cílem práce je zjistit, zda se během Co-vidu změnila finanční situace firem a zda se tento jev projevil i v testech insolvence. Pro dosažení cíle bylo využito kvantitativního vý-zkumu, konkrétně analýzy dat z účetní databáze. Pro zpracování dat byla aplikována deskriptivní statistika v kombinaci s párovým t-testem a analýzou rozptylu (ANOVA). Analyzován byl rozvahový test a test pla-tební schopnosti. Výsledky statistických metod potvrdily, že pandemie měla vliv na výsledky testování insolvence, zejména u malých a střed-ních podniků.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses