Emocionální manipulace v marketingu : Zkoumání působení populismu v marketingových kampaních - Vlk, Martin (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá výskytem populistických prvků v marketingových sděleních firem, které jsou vlastněny politicky aktivním populistickým aktérem. Cílem výzkumu bylo zjistit, zda a jakým způsobem se populistický styl, známý z politické komunikace, promítá i do marketingových kampaní těchto firem. Jako výzkumná metoda byla zvolena kvalitativní obsahová analýza, kde předmětem zkoumání byly textové materiály z marketingových kampaní několika vybraných firem působících v České republice.