Adopce AI a její vliv na organizační důvěru a pracovní angažovanost zaměstnanců - Vokurka, Matěj; Komárková, Lenka, 1976-; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Práce se zabývá adopcí umělé inteligence v pracovním prostředí a jejím vlivem na organizační důvěru a pracovní angažovanost zaměstnanců. V empirické části byl využit kvantitativní přístup prostřednictvím dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 153 respondentů. Data byla nejprve vyhodnocena pomocí regresní analýzy a poté s využitím modelování strukturních rovnic. Bylo zjištěno, že akceptaci umělé inteligence zaměstnanci nejvíce predikuje očekávání výkonu a sociální vliv. Adopce AI je pak ovlivněna mírou akceptace a usnadňujícími podmínkami. Vliv adopce AI na organizační důvěru ani na pracovní angažovanost zaměstnanců nebyl prokázán.
Vedoucí práce: Lenka Komárková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses