Znalostní modelování, motivace zaměstnanců v odvětví fast-foodu - Závranská, Tereza (2025)
Cílem této diplomové práce je analyzovat, zda generace mají vliv na motivaci zaměstnanců v odvětví fastfood. Pomocí Bayesovských sítí a statického testování jdou zpracovány dva datové soubory, které slouží jako podklad k zjištění klíčových motivačních faktorů. Práce je rozdělena na teoretickou, metodickou a praktickou část. V teoretické části jsou definovány pojmy spjaté s motivací. Metodic-ká část vysvětluje, jakým způsobem byl zpracován výzkum. Prak-tická část analyzuje výsledky Bayesovských sítí a statistického tes-tování. Bylo zjištěno, že starší generace je motivována penězi, za-tímco mladší generace jsou více motivovány kolegy a pracovní at-mosférou.