Finanční zabezpečení na stáří pohledem studentů FM VŠE v Praze - Horský, Tomáš (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou důchodového zabezpečení v podmínkách České republiky. Zaměřuje se na postoje a chování studentů Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické v Praze vzhledem ke spoření na stáří. Výzkum probíhal za využití dotazníkového šetření a kladl si za cíl zjistit, jak se studenti staví k demografickému stárnutí, zda jsou ochotni si spořit a jaké produkty zajištění využívají. Výsledky ukazují na nízké zapojení se v rámci aktivního spoření na stáří. Studenti si ale uvědomují rizika spojená s demografickým vývojem, jsou ochotni si spořit, ale čelí v tomto směru řadě bariér.